Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi

YENİ MAH. 34008. SK. NO: 14/1 AKŞEHİR / KONYA
Vizyon
Öğrenmeyi ihtiyaç, üretmeyi zorunluluk, problem çözmeyi bir alışkanlık, bilimsel çalışmayı ilke olarak benimsemiş, öğrenmeye açık bireylerin yeteneklerinin keşfedilip geliştirildiği bir merkez, üyeleriyle birlikte toplumu yönlendiren, bilgilendiren, kültürel ve manevi değerleri yaşayan, geliştirilen, yücelten ve beklentilerini karşılayabilecek, geleceğe şekil verebilecek bir bilim yuvası olmaktır.
Misyon
Üstün yetenekli öğrencileri tespit etmek, bu öğrencilerin yeteneklerini fark ettirmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmak, toplumsal ve manevi değerlerini yaşayan, kazanımlarını ülkesi ve milletinin faydası için kullanan, özgüveni tam, yenilikçi, üretken, demokratik ve mutlu bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2. Kurumun Tarihçesi 2018 Yılında Faaliyete Girmiştir. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki özel (üstün) yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Akşehir ilçemizin Gazi Mahallesi 30106 Sokak Dış Kapı No 22 adresinde bulunan binada Milli Eğitim Bakanlığının 03/05/2018 tarih 54547810-105.01-E.8820178 sayılı onayı ile Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi açılmıştır.
Öğretim Şekli :HAFTA İÇİ: AKŞAM HAFTA SONU:SABAH - ÖĞLE - AKŞAM
ŞEHİRİÇİ MÜNİBÜS- SERVİS-ARAÇ VB.
İLÇE MERKEZİNDE