"Whisperer of Trees" Uluslararası eTwinning Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Canan Şentürk Barışık, Destek 2 Grubu öğrencileriyle Türkiye, Azerbaycan ve Romanya ortaklığında kurulmuş olan "Whisperer of Trees" uluslararası eTwinning projesine Ekim ayı itibariyle başlamışlardır. Akademik temelli olarak yürütülmesi planlanan projede, 7 bölgeden Antalya, Adıyaman, Çorum, Elâzığ, İstanbul, Konya, Manisa, Osmaniye illerinden projeye katılan öğretmenler aracılığıyla açık uçlu görüşme soruları ve anketler ile 6 ay boyunca nitel ve nicel veriler toplanacaktır. Verilerin işlenmesiyle proje sonunda uygulamaların akademik bildiriye dönüştürülmesi planlanmaktadır. Projenin akademik sürecini, özel eğitim alanı bilim uzmanları öğretmenler Ayşe Erkaya ve Canan Şentürk Barışık yönetecektir.

Projenin Pedagojik Temelleri: Evrensel bir kültür ögesi olan doğaya saygı, kültürümüzde de binlerce yıldır türkülerimizle, masallarımızla, atasözlerimizle, armağanlarımızla, kısacası Türk yaşantı biçiminin tamamını kapsayacak şekilde var olmuştur. Ancak teknolojiyle bütünleşmiş yaşamlarımızda ağaç ve doğaya karşı duyarlılığın, bağlılığın azaldığı; doğanın nimetlerine ve yaşamımıza kattığı güzelliklere olan farkındalığın giderek kaybolduğu aşikardır. Bu projeyle ağaç ve doğa kavramından yola çıkarak ekolojik okuryazarlığın önemi kavratılmaya çalışılacaktır. Ağaç ve doğanın tüm canlılar için yaşam kaynağı olduğu; maddi ve manevi faydaları, pozitif bilimler ekseninde yaparak yaşayarak öğrenme metoduyla açıklanacaktır. Bu sayede çocuklarımızın kendi kültürü ve farklı kültürlere ağaç ve doğa unsurlarının etkilerini araştırmaları; maddi ve manevi faydalarını öğrenmeleri, disiplinler arası bir yaklaşımla müfredata uygun olarak ekolojik okuryazarlık bilgi ve becerilerini edinmeleri, ağaç ve doğaya sevgi/saygı duygularını dil bilgisel ve kültürel öğrenmeyle geliştirmeleri; ağaç ve doğanın farklı kültürlerdeki yeri ve önemini kavramaları, doğayı korumak için birey ve toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları keşfetmeleri, teknolojik okuryazarlık becerileri ile ekolojik okuryazarlık becerilerini desteklemeleri amaçlanmıştır.

12-10-202112-10-202112-10-2021

Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 30.11.2021 13:00 - Görüntülenme: 221